Friday, 15 May 2015

#47

“Kau nak aku stop buat benda ni dulu atau teruskan sahaja plan kita?” Tangan tu mengetuk meja. Menanti arahan dari pihak di sebelah sana.
“Sementara ni kita berhenti dulu. Rasanya tak lama lagi,perempuan tu tidur lama lah tu. Tapi sebelum tidur tu,biarlah kita bagi nightmare sikit kan,” Orang sebelah sana sengih. Kejam.
“Kau tak rasa benda ni ganggu karier kita ke nanti?”
“Karier boleh dapat balik. Hati aku yang pernah remuk berkecai dulu,bukan senang-senang nak baik macam dulu. At least dia mati depan mata aku,dah cukup bahagia untuk aku,” Ketawanya pecah. Hanna,kau fikir hidup kau akan selamanya indah ke? Sikit je kan rasa sakitnya? Kau pun bukan tak biasa sakit terlantar macam mayat hidup.

Handphone dimatikan. Rasa bersalah dalam hati makin mendalam. Apa salah Hanna dekat kau sebenarnya? Soalan itu tiba-tiba menerjah mindanya. Apa Hanna buat sampai kau sanggup balas dia bertubi tubi macam ni? Lagi sekali soalan itu berputar.




Image result for tumblr black and white alone


to be continue . . . .

No comments:

Post a Comment