Saturday, 31 December 2011

All of NEW !

peace upon to you .


 Forget the past,

remember the memory ,

Fight  for the FUTURE .


oke,memang macam biase la bila dah new year sume buat post segala bagai. huh ! aku dah jadi PMR candidate tuh . sume dah heboh tanye2 . hadoyy ! as usually , sume ade azam . dan mmg tak yah laa aku nak kongsi ngan korang .*sbb korang pun tak nak kongsi ngan aku* yes ! lupekan yang lame,yg menyakitkan,yang menyedihkan, yang meruntuhkan hati*wah*. hargai memori tahun 2o11 yang sngat aku syg,tahun yg aku tahu hargai something,tahun yang ade smgt nak belajar. dan dan dan teruskan perjalanan yang mmg tiada perhentian, perjlnn ke jajahan PMR,perjalanan mncari erti sebenar life . huh ! semoga 2012 mnjadi tahun bermakne yg bahagia AMIN . *sepatutnye kite dah start dari Maal Hijrah lagi,ye dak ?*










sincerely.
imissthefullofmemory2011

Tuesday, 27 December 2011

crazy lil thing called love

peace upon to you . aku nak kongsi something . kind of story yang aku baru tngok tadi. kakak sedara terchinta yang suggest . agak best laa. and aku malas nak menaip panjang2 just aku letak gamba2 jea la ek? tujuan aku bagi tahu korang pasal bende ni bukan nak suroh korang tatap hero die. it kind of aku nak share je. and buat la suggestion masing2 oke ? anyway  just look at the pic .


this is the heroin of the story . bug face or ugly face.aku tak cakap.cerita nih yang cakap. bagi aku cantek jeh . die minat dekat sorang guy name P'shone. senior dye.and of course bila da minat akan terngendap-ngendap kan. name dye Nam . dye baek. lame kud dye tunggu mamat tuh. dalam 3 tahun maybe.kalau tak silap la.


and this is the hero. P'shone.dye baek dengan perempuan. but nakal. actnye dye da lame suke ngan Nam. but dye simpan. lagi menambahkan sedih bile kawan die masok skolah yang same. then teros suke Nam. pehh. dye pun simpan je aty. and for one day, kawan die tuh cakap yang P'shone tak boleh kapel dengan Nam as dyeorang punye perjanjian or something. 


time nih laa Nam luahkan perasaan kat P'shone. but si lelaki tuh da kapel rupenye. sedeh bila tengok Nam macam tuh. 


this is one scene yang mane mse tuh valentine.then, P'shone datang for give her the present.but present tuh bukan dari P'shone.it's friends of him. tapi ending nnty tahu laa hal sebenanye.
and tu jeh yang  aku boleh kongsi. fyi, aku bukan nak kasi korang bazir mase tengok kind of cerita yang tak ade kene mengene ngan Islam.it just about lyfe. its showed about cara orang simpan perasaan. cara orang luahkan something . cara  orang terima bila die di reject. cara orang tahan perasaan.  semua bende tuh mmg akan di rasai oleh semua orang ryte ? manusie. well, its up to korang nak tengok ke tak .DoNE! 

Monday, 26 December 2011

tahniah la weyy.

Assalamualaikum w.b.t
dah lama tak update blog kud. ala,bukan ada orang nak bace pun ape yang aku tulis ek?. it sokayy laa. tak kesah pun. title kat ats tuh untuk orang depan rumah punye sebelah punye sebelah . walaupun ucapan tuh kaw tak dengar . tapi tak peh laa kan? Oke laa tuh result kaw.janji ade A. ala, baru PMR. SPM ade lagy *ayt biasa aku dengar* ceh,aku bajet je cakap macam nih kat kaw kan,entahentah kaw tade perasaan pun kan kan kan?kaw kan memang macam tuh.*sorry sorry*lama kudd tak nampak  kaw sepanjang holidayy nih. Bak kate mama, kaw kan mcm perempuan,duduk dalam rumah jeh. ahaha. agak laa. dulu kita rapat ek? aku ingat lagi kita kenal akhir aku darjah enam. mase tuh kaw da form 1 dah .yes,kaw kan tua !*setakat setahun ape la sngt* dulu kita kelua naik basikal . jalan jalan. tapi tuh dulu.sekarang kita dah tak rapat. ceit! nak bersua muka pun macam ape je. lagy pun kita kan dah besar. takkan nak kelua same same lak kan.*dushdush*.Kak Zura,congrats straight A berabuk ats slip. see, og dak cakap mesti dapatnye.cehh,oke.cukup aku membebel.



it just me . i know ! 












p/s: cherry,aku dah tahu 'org depan rumah' dapat berapa.

Thursday, 22 December 2011

tak payah mencari !


hye there . ini adalah video aku curi from  someone yang aku rasa awesome gile ! aku suke bace blog dye. bende yang die tulis boleh masok otak . try la bace oke? oke kat sini aku nak bagi pendapat aku tentang LOVE. yes ! walaupun umor tidak sampai untuk bercerita tentang love love segala bagai nih. tapi entry nie just nak kasi pandangan aku tentang love story eww eww nih.bhahah.*tak lawak ea?*
bagi aku couple is Tak perlu pun sebananye. bagi aku reason siket asl perlunya korang couple?kire kalau korang boleh listkan lebey dari sepuluh kire hebat laa tuh.di sini bukan aku nak maki orang yang couple.of course ta langsong.just pandangan.sekali lagi,it just PANDANGAN.nak couplecouple la.back to the story.Tak ke sweet kalau jumpe jodoh kita tiba tiba. macam orang ats nih.yes,memang betul kita hanya mampu merancang,Allah yang menentukan.bagi aku baik kita buat bende kat bawah nih dari korang terhegeh2 tayang satu dunie sape gf/bf korang.

Doa and tawakal
Mintak pada Yang Maha Esa.He knows the best for kita laa.Walaupun korang tengah single, tak bermakna korang tak di sayangi.Ingat  Dia selalu sayang hambaNya.Dan untuk buat Dia tak benci kita,kuat kan pegangan kita dengan dia.oh maybe korang jeles dengan kawan kawan yang sibuk cite pasal kononnya love story diorang ke hulu ke hilir, tak peh, ingat satu je.

Allah is saving you for someone special .

Perbaiki diri jadi lebih baik
yes, of coarse kalau aku tanye pada semua orang nak suami or isteri mcm mane? mesti yang baikkan. so untuk dapat kan yang baik, perbaiki la diri tuh dulu. Lelaki yang baik untuk perempuan yang baik.begitu juga sebaliknya. so untuk dapat kan yang baik tu,biala kita berubah ke arah kebaikan dulu. betul tak ?doakan yang terbaik untuk pasangan-to-be kita tu. tak ke sweet bila same2 doa mendoakan.alolo sweeeet gile.bayangkan bila korang tanya bakal pasangan korang

"Awak pernah couple sebelum nih.jujur je lah,saya tak kesah"

"masuk ini,awk orang ke 101 laa"

ceit ! gile lah tuh. hensem nau kaw ramai nak an.anyway maybe tak de yang akan mengaku.selalu nye takkan bagitahu an. korang sedih tak bila tahu bakal pasangan korang dah pernah luahkan segalanya dekat orang laen? its mean korang bukan yang first untok die? kire korang dapat second hand punye love? huh. mesti keciwa habisan nye ek? frust tertonggeng. so,untuk tak nak kasi korang dapat second hand korang kene lah jge diri korang dulu. Happy si dia bila tahu korang tak penah kapel sebelom nie.sejuk hati.cube cipta rekod untuk diri sendiri. tak penah kapel seumur hidup.atau kalau yang dah pernah kapel sekali tu,jadikan bende tuh teh 1st and insyaAllah the last.so, suke ati kirang laa nak terus berkepit kehulu ke hilir.atau jaga diri untuk orang yang special tuh.ingat  Allah sedang aturkan something sweet for both of you<3


sometime to find the special one is so hard . 
fight for it.

fall in love when you are READY,
not when you are LONELY

Monday, 19 December 2011

siapa kita nak judge ciptaan Allah ?

Peace upon to you all..
well, terus kepada tajuk di atas.Telah menjadi norm orang Melayu kena judge seseorang melalui muka ke?
yeh,maybe kita selalu dengar ayat macam 

"orang tengok hati la, bukan muka.Dalam mau kira"

maybe kalau apa yang di katakan itu betul tapi pernah kita anggap macam tu,bila 1st time jumpa orang?
mesti akan tengok muka orang tu antara hensem gila atau tak seberapa.Aku tak menafikan yang aku selalu je pandang orang mcm tu.Cakap je dekat mulut konon tengok hati.Eleh,tak payah la.Kira kalau korang tengok gambar macam ni

korang akan cakap tak dengan dia? Akan tegur dia ? takkan? tapi kalau muka ala ala


jangan kata tegor.Siap ajak dating pun boleh jadi ek?Kalau muka gila hensem macam tu,buat baik sikit terus heboh satu universe.and this is yang kita kena ubah.tak semestinya handsome or cntek seseorang tu terletak di muka.and yes, bila cantik hati secara automatik cantik lah luarannya.Kira kita kena lah bersyukur ada mata,ada hidung cantik terletak,ada mulut and ect . Cube tengok org yang  tak ada kaki tangan? Betul,setiap orang tak sempurna.Setiap orang ada kelebihan dan kekurangan masing masing . Maybe korang taklah secantik mana pun, tapi maybe dalam hati ada taman. Kalau korang cantek mane pun tapi tak reti buat kerja rumah tak de nye orang yang nak.Memang ramai di antara kita yang pandang rupa, tapi hati pun kira jugak , betol tak ?Allah dah jadikan kita sebaik baik makhluk, cuma sesekali kita bersyukur.And from now,bersyukurlah korang ada muka licin tanpa jerawat tu.Kita tak de hak nak judge orang tuh cantek,handsome or what so ever sebab kita semua sama.


Sunday, 11 December 2011

the RED ribbon .


peace upon to you


conan : Sinichi kate akak akan potong wayar warna merah . tapi kenapa
akk potong wayar warne biru ?

Ran : sebab mungkin warna merah boleh menyambungkan kakak
dengan abang Sinichi buat selama-lamanya.

ye la Ran ! bhaha.
aku nak kongsi satu ayt. 
and maybe boleh buat renungan bersama gak 




Wanita solehah itu,tidak suka mengenali dan di kenali,tidak suka memandang

 dan dipandang.Di bibirnya tidak meniti nama-nama lelaki dan di bibir lelaki tidak

 meniti namanya . .


renung-renungkanlah.

tak perlu kita risau walau kita tak diminati ramai,
tak perlu kita risau walau dalam fon tak ade langsong number lelaki,
tak perlu risau walau kite tak ada pasangan sekarang,
tak perlu risau walau kita tak jadi tatapan ramai lelaki.
dan tak perlu risau walau kita tak cantik mane pun.

maybe kalau kita diminati ramai , kita akan di fitnah,
maybe kalau dalam fon ade banyak no lelaki, kita akan mendekati zina.
maybe kalau kite ada couple, kita akan di murkai Allah
maybe kalau kita menjadi tatapan ramai lelaki,kita akan jadi penyebab mereka berdosa,
dan walaupun kita tak cantik mane, janji hati kita cantek.
ryte ?









saye.suke.cuppy.cake